Odbraniti tekovine kubanske revolucije, za pobedu proleterske revolucije!

Prenosimo saopštenje sestrinske Komunističke partije Meksika (marksističko-lenjinističke), koje čini osnovu celokupnog stava Međunarodne konferencije marksističko-lenjinističkih partija i organizacija (CIPOML) prema zaoštrenim manifestacijama kubanske kapitalističke krize. Dok bezrezervno staju u odbranu demokratskih tekovina kubanske revolucije, marksisti-lenjinisti pozivaju na odbacivanje vladajućih kubanskih revizionističkih-kapitalističkih koncepcija, koje pothranjuju kontrarevoluciju i sputavaju revolucionarni napredak ka ostvarivanju pravednih narodnih težnji, samopregornom rešavanju specifičnih zadataka proleterske revolucije i izgradnje socijalizma, čiji je uspeh zapravo odlučujuć u cilju konačnog i temeljnog izmicanja iz imperijalističkog obruča svih super-“sila” koje su bacile oči tigrova od papira na bratsku Kubu…

Demonstracije protiv kubanske vlade postaju deo strategije američkog i evropskog imperijalizma, koju su nametnuli nakon pobede kubanske revolucije, ekonomskom blokadom da bi se ona destabilizovala iznutra. Ekonomska blokada je dodatak globalnim ekonomskim krizama poslednjih decenija, koje su uticale na kubansku ekonomiju, posebno ona iz 2020. godine kojoj je pridodata pandemija SarsCov2, koja je nesumnjivo uticala na materijalna dostignuća revolucije za kubanski narod.

Međutim, ekonomske promene kubanskog režima produbile su državni kapitalizam na ostrvu, napuštajući revolucionarne pozicije koje su ga uzdigle i stvarajući materijalne elemente koji napajaju kontrarevolucionarne koncepcije, koje teže da izazovu zabunu u suočavanju sa pravednim zahtevima kubanskih radnika kako bi napredovali u promenama postignutim u revoluciji prema socijalizmu i da time uspešno odbace imperijalističku intervenciju bilo koje sile.

Zahtevamo okončanje kubanske blokade od strane SAD!

Odbacujemo kontrarevolucionarne demonstracije posejane na ostrvu.

Pozdravljamo revolucionarnu mobilizaciju kubanskog naroda zbog odbrane njegovih dostignuća, koji odbacuje imperijalizam i kontrarevolucionarne manevre protiv konačne emancipacije kubanske radničke klase.

Bratski:
Proleteri svih zemalja, ujedinite se!
Jedinstvo naroda, za proletersku emancipaciju!
KP Meksika (m-l) i FPR {Revolucionarni narodni front
)
12. jula 2021.