“Šesti januar” Vučić Aleksandra

Novi saziv “narodne skupštine” potpunije oslikava karakter buržoaske vlasti. To je staleški organ diktature novopečenih buržuja – poluga laži, nasilja i pljačke – a ne demokratska institucija Republike Srbije.

Akcija mnogobrojnih levičarskih organizacija koja je imala za cilj povećanje procenta izborne izlaznosti i time onemogućavanje opskurnim pro-nacističkim i pro-četničkim organizacijama poput „Levijatana“ i „POKS-a“ da pređu namešteni cenzus od 3% – može se smatrati uspešnom. Iako su i vlast i buržoaska opozicija imale svoj interes od ulaska naci–fašističkih kukavica u parlament, njihovi planovi su osujećeni. Nakon održanih izbora bez izbora, u novom staleškom parlamentu će uz apsolutnu većinu vladajuće partije korupcije sedeti još samo lažni i poslušni “socijalisti” i desničarski “Gangulin” klan.

Izborna farsa u Srbiji, vredna izlaganju epidemiji i ugrožavanja zdravlja i života radnih ljudi i cele nacije, slika je današnje buržoaske vlasti sa karakteristikama malograđanskog fanatizma. “Mali Alek” izigrava novog kralja Aleksandra i priprema svoj „18. brimer“ – farsičnu reprizu „šestojanuarske diktature“.

Predstoji krizno vreme, ne samo u našoj zemlji, nego u čitavom svetu – pred kojim se ukazuju dva puta. Prvi je očigledna tendencija fašizacije društva i pokušaj uspostavljanja veće kontrole i dominacije od strane buržoaskih klika, sa opasnošću izlaganja čovečanstva prirodnoj i društvenoj katastrofi zarad zgrtanja profita. Drugi je put kojim su narodi i omladina širom sveta već krenuli da koračaju – put razvoja revolucionarnog rešenja. Potrebna nam je revolucionarna transformacija društva koja će osloboditi narode i čovečanstvo od društvenog i prirodnog haosa i katastrofe koji izaziva dekadentni imperijalistički-kapitalistički poredak.

RSRS upozorava na razvoj pro-fašističke zavere. Samo odlučan odgovor radničke klase može spasiti zemlju od neumitne katastrofe. Radnička klasa mora da sazove demokratski organ svoje društveno-političke moći kako ne bi ostala nezaštićeno žrtveno jagnje. Dole staleška “narodna skupština” buržuja – sazovimo RADNIČKU SKUPŠTINU!

AK RSRS,
02. jula 2020.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s