OSNIVAČKI AKT “Revolucionarnog saveza rada”

Na sastanku održanom u Jagodini u Republici Srbiji 18-19. januara 2020. godine formirana je organizaciona inicijativa za osnivanje političke partije pod nazivom Revolucionarni savez rada.

Usvojeni su Osnovni principi delovanja, zatim akciona politička Platforma “Komuna”, kao i ostali programski dokumenti Revolucionarnog saveza rada istaknuti na internet prezentaciji Saveza.

Izabran je i privremeni Akcioni komitet Revolucionarnog saveza rada u sastavu: administrativni radnik Jovan Veličković iz Paraćina, advokat Miloš Vujisić iz Jagodine, filmski reditelj Kosta Ristić iz Beograda.

Osnivački forum pozdravili su svojim prisustvom Tomislav Cvjetičanin iz Pazina član hrvatske političke partije Radnička fronta, a pozdravnim pismima Haktan Redžep Ismail član Prezidijuma makedonske političke partije Levica, kao i Biro za međunarodne odnose turske Radničke partije.

Pozdravna pisma osnivačkom forumu Saveza poslali su i književnik Nenad Glišić ispred kragujevačke Crvene inicijative, zatim samokritični beogradski društveno-kulturni radnik Nebojša Milikić u pronicljivom i šaljivom duhu, a jedna od osnivačica Revolucionarnog saveza rada teoretičarka umetnosti i medija doc. dr Tamara Đorđević predstavila je i pozdravno pismo jugoslovenskog književnika Gorana Babića. Svojim radom i zalaganjem pozdrave je poslao i kragujevački grafički dizajner Ognjen Stevanović koji je umetnički oblikovao Amblem Saveza.

Dužnosti priprema uslova za organizovanje Prvog kongresa Revolucionarnog saveza rada preneti su na privremeni Akcioni komitet.

Akcioni komitet održaće naredni, februarski sastanak u gradu Paraćinu u Republici Srbiji. Do narednog sastanka Akcionog komiteta dužnosti privremenog Povereništva za dalji razvoj i formiranje novih lokalnih povereništva Saveza prenose se na člana Akcionog komiteta, Opšteg poverenika Saveza, Jovana Veličkovića iz Paraćina.

privremeni Akcioni komitet Revolucionarnog saveza rada
19. januar 2020. godine
Jagodina, Republika Srbija

“У ИМЕ СРПСКОГ НАРОДА
Овај споменик подиже
НАРОДНА ВЛАСТ Народне републике Србије
1946 год. у Јагодини

СВЕТОЗАРУ МАРКОВИЋУ

Великом борцу за слободу и независност српског народа
Лучоноши социјализма у Србији и на Балкану
Неимару братства и јединства југословенских народа

1846 – 1875″
Fotografija: industrijski radnik i fotograf-amater Miloš Rakić iz Jagodine

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s